Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Positieve ervaringen met de zeecontainer

Positieve ervaringen met de zeecontainer

Een zeecontainer kan ik vele verschillende situaties van dienst zijn. Zo heb ik er zelf heel positieve ervaringen mee, en zou ik nooit meer willen zonder af en toe terug te kunnen op het makkelijke gebruik van de zeecontainer. Ik zal je een voorbeeld geven dat mijn situatie verduidelijkt en wat meer licht schijnt op mijn voorliefde voor de zeecontainer. Op een keer, en dit is al weer enkele jaren geleden, kreeg ik een opdracht binnen van een heel groot bedrijf. Het ging niet voortvarend met mijn eigen bedrijfje, maar door deze opdracht zou er weer veel geld kunnen binnen stromen. Omdat het zo’n groot bedrijf was dat de bestelling deed bij mij, had ik er wel vertrouwen in dat het goed zou komen, dat ze hun betaalbelofte ook echt zouden nakomen. Ik heb dus zelf een behoorlijke investering gedaan om de goederen uitgevoerd en kant en klaar voor dit bedrijf te krijgen. In de week van oplevering zat ik zomaar in de krant te bladeren, toen ik las dat het bedrijf dat de enorme bestelling bij mij had gedaan, zojuist failliet was verklaard. Werknemers hadden al maanden lang geen loon ontvangen en hadden het faillissement aangevraagd. Niet iets wat ik kon weten van tevoren, maar nou zat ik wel mooi met de gebakken peren. Ik had geen zin er achteraan te gaan en een van de zovele schuldeisers te worden en zocht naar alternatieve mogelijkheden om mijn goederen kwijt te raken. Van dit grote bedrijf zijn er maar enkele over de gehele wereld die qua segment overeen komen. Al die soortgelijke bedrijven ben ik dus maar gaan bellen, in pure wanhoop. Ik hoopte dat een van die bedrijven mijn lading misschien wilde overkopen, aangezien ik dan alsnog gewoon van mijn goederen af zou komen en niet jarenlang hoefde te gaan wachten op mijn geld. Wellicht dat een van deze bedrijven namelijk ook wel interesse had in mijn goederen, zeker als ik het een beetje mysterieus hield. De goederen zou je namelijk wel kunnen beschouwen als bedrijfsgeheimen, en dat is voor die andere bedrijven natuurlijk ook wel interessante materie. Binnen een week zat ik raak, en wilde een bedrijf uit Amerika mijn lading wel overkopen. Ik had een hele andere vorm van transport voor ogen voor dit Nederlandse bedrijf, maar nu moest het verscheept worden en heb ik gelijk een zeecontainer geregeld. Dit was verbazingwekkend snel rond. De zeecontainer werd hier voor mijn  bedrijf gevuld met de lading, en meegevoerd naar Rotterdam, om ook per zeecontainer verscheept te worden naar Amerika.