Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Besloten om gebruik te maken van financial lease

Besloten om gebruik te maken van financial lease

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om mijn eenmanszaak uit te breiden. Ik heb besloten om iemand in dienst te nemen die voor mij bij potentiële en huidige klanten langs gaat. Ik merkte dat ik hier zelf steeds minder tijd voor heb. Nu kan ik mezelf meer richten op bedrijfsvoering en marketing. Omdat mijn nieuwe medewerker veel onderweg is heeft hij een lease-auto nodig. Om een beetje rekening te houden met de kosten heb ik besloten om gebruik te maken van financial lease. Bij deze manier van leasen wordt een een gebruikte auto geleased. De kosten zijn hierdoor veel lager dan bij “gewoon” leasen. Je krijgt weliswaar niet de nieuwste auto maar dit vind ik ook helemaal niet nodig. Mijn medewerker heeft nu een tweedehands auto uit bouwjaar 2012. Fiscaal zitten er ook een aantal voordelen aan financial lease. Op de website van Finalease zijn al deze voordelen netjes op een rijtje gezet. Mijn medewerker heeft inmiddels al een flink aantal kilometers gemaakt mijn zijn tweedehands lease-auto. Hij geeft aan dat het een prima auto is die zeker nog wel een aantal jaar mee kan gaan.