Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Beste resultaat met de bac voeding

Beste resultaat met de bac voeding

Op sommige terreinen kun je wat het kweken betreft een hele hoop aan het toeval overlaten maar is er ook een hoop dat je positief kan beïnvloeden en waar je sturing aan zou kunnen geven – mits je weet waar je mee bezig bent natuurlijk. Ik wist eerst echt niet waar ik mee bezig was en liet de groei van mijn plantjes maar een beetje op z’n beloop, wist niet dat ik een echt actieve en zelf proactieve rol aan kon nemen in de groei van mijn planten. Uiteindelijk bleek dit wel het geval, toen een vriendin van me me wees op het bestaan van de zogenaamde bac voeding, waarmee je de wortel van je planten bij wijze van spreken impregneert met een soort extra beschermlaagje, bijvoorbeeld tegen schimmels. De manier waarop dit helpt is zeer opvallend vind ik, want de eerste oogst nadat ik bac voeding begon te gebruiken was beduidend beter dan ooit voorheen, aangezien veel meer planten het hadden gered en tot volle wasdom waren gekomen. Ik heb er dus echt iets aan gehad en vind het nog steeds een echte ontdekking dat iemand me in dit soort takken van sport introduceerde – je doet het dan veel serieuzer omdat je ook het beste resultaat wilt natuurlijk.