Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

BMWT keuring voor uw magazijn opstelling

BMWT keuring voor uw magazijn opstelling

De BMWT keuring is een verplichte keuring die jaarlijks plaatsvindt in magazijnen waar stellingen staan. Door intensief gebruik van de magazijnstelling is het van belang voor de arbeidsinspectie om deze regelmatig te keuren. Zo worden er ongelukken voorkomen. De magazijnstellingen worden gekeurd door professionele keurmeesters op veiligheid en betrouwbaarheid. Zo’n keurbedrijf is L.P. Petersen. L.P. Petersen adviseert en verkoopt magazijnstellingen.

De herkomst van de BWMT keuring

De keuring komt voort uit de vereniging BWMT. Het is één van de zes keuringen die professioneel worden uitgevoerd. L.P. Petersen is aangesloten bij deze vereniging.  De vereniging BWMT is een branche organisatie van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. Ervaren fabrikanten die weten waarover ze praten en uw veiligheid willen garanderen en dat van uw loods personeel of magazijnpersoneel. Met behulp van de BMWT keuringen en de hoge kwaliteit aan producten zorgen zij voor een veilige omgeving.

Hoe werkt de BMWT keuring?

Een BMWT keuring wordt uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester. De keurmeester is in het bezit van een keurmeester certificaat. De keurmeester neemt vooral de onderste staanders van de magazijnstellingen onder de loep. Daarnaast kijkt de keurmeester naar de liggers, de schoringen, legborden en de draagarmen. Wanneer de staanders te erg zijn beschadigd, dan wordt er geadviseerd deze staanders te vervangen. Het kan ook zijn dat de magazijnstellingen nog een jaar meekunnen. In dat geval krijgt u een keuringsrapport. Dit rapport kunt u ook laten zien aan de Arbodienst en aan de arbeidsinspectie als een bewijs van de keuring die is uitgevoerd.