Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Boxspring voor lange slaper

Boxspring voor lange slaper

Als iemand die, ongetwijfeld zoals de meesten, een derde van mijn dag, en dus mijn leven, spendeer in bed, stel ik hoge eisen aan mijn bed. Hij moet namelijk wel absoluut goed zijn voor mijn rug. Moet je nagaan, een derde van je leven. Als je dan met een slecht bed opgescheept zit, dan is dat gewoon echt zonde van je rust ’s nachts en van je lijf. Zelf ben ik hier dus heel bewust mee bezig geweest en ik heb uiteindelijk mijn keuze gemaakt voor een boxspring. De boxspring kwam bij mij simpelweg als beste uit de test. Door de verschillende matrassen die op elkaar liggen, krijg je een heel verend effect, en dat slaapt heerlijk zacht. Bovendien ventileert de boxspring dan goed, wat ik wel handig vind voor de duurzaamheid van mijn bovenste matras, maar natuurlijk niet van levensbelang. Wat ik persoonlijk wel echt van belang vond, is dat het gewicht van de slaper eerlijk wordt verdeeld over de hele matras. Dat is namelijk heel goed voor je rug. Voordat ik de boxspring had, sliep ik in een bed waarvan de matras doorzakte naar midden, je lag altijd in een afrol naar het midden. Irritant en genadeloos voor je rug.