Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

CV ketel onderhoud door een expert

CV ketel onderhoud door een expert

Ik zou je echt op het hart willen drukken regelmatig aan CV ketel onderhoud te gaan doen, aangezien het levens kan schelen. Ikzelf ben bijna slachtoffer geweest van een koolmonoxidevergiftiging, eentje waar ik gelukkig nog wel op tijd bij was. Achteraf hoorde ik dat sommige mensen er werkelijk maanden, zo niet een jaar lang, mee hebben rondgelopen. Ikzelf was er gelukkig binnen anderhalve maand nadat de klachten begonnen waren al achter, iets wat ik geheel en alleen heb te danken aan mijn zeer oplettende dokter. Er zijn verschillende dokters die de signalen niet herkennen en afdoen als bijvoorbeeld symptomen van stress, dit heb ik echt meerdere keren horen vallen. Gelukkig had ik er zelf een die de connectie tussen de symptomen wél legde en die doorvroeg toen ik de dingen opnoemde waar ik last van had. Enfin, sindsdien weet ik wel hoe belangrijk het CV ketel onderhoud is, want ik heb meegemaakt waar het toe kan leiden als je het niet onderhoudt, wat de risico’s en de daadwerkelijke gevolgen hiervan kunnen zijn. Laat het CV ketel onderhoud dus niet versloffen en doe minstens eenmaal per jaar aan een check door een expert.