Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Deurwaarder inschakelen bij een vervelende zaak

We moesten een deurwaarder inschakelen en het was ontzettend vervelend. Waar ging het namelijk om; mijn oom was eindelijk weer terug in de zakenwereld, en om hem een kans te geven besloten wij met hem in zee te gaan. Ik kende hem goed en er werden dan ook duidelijke afspraken gemaakt, een deurwaarder inschakelen bij nalatige betaling was zelfs ook besproken. Hij liet heel veel motivatie zien en ik vertrouwde hem dan ook. In het begin ging het goed maar helaas dwaalde hij al gauw af. Ik heb hem nog een paar keer persoonlijk gesproken, maar hij werd steeds onzichtbaarder, waardoor hij mij in een lastig parket bracht. Het is familie en dit maakt het nog lastig. Gelukkig heb ik een objectieve partner die op een gegeven moment de knoop doorhakte: een deurwaarder inschakelen moest wel gebeuren. Dit is dan ook gebeurt en het is niet heel erg goed afgelopen. Laten we zeggen dat zowel het bedrijf als mijn oom er verlies aan geleden heeft en de familiebanden ook weer complexer zijn geworden. Ik heb er zeker van geleerd om niet zo gauw met familie in zee te gaan, terwijl je eigenlijk denkt dat je die kan vertrouwen. Mensenkennis is nodig in deze wereld.