Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Een gipsvlucht was nodig

Ik brak beide benen in Spanje, het was een vervelend ongeluk en ik voelde mij beroerd. Wat je je misschien wel voor kan stellen. Ik was verwikkeld in gips en snapte niet zoveel van de artsen, wat dan wel beangstigend kan werken. Gelukkig heeft mijn familie vanuit Nederland er alles aan gedaan om mij zo goed en snel mogelijk thuis te krijgen. Na wat heen en weer gebel met een Nederlandse arts was het duidelijk dat ik met een gipsvlucht naar huis gebracht moest worden. Ik was allang blij dat ik naar huis kon dus ik kon alleen maar wachten op de gipsvlucht. Het was een verademing om ze te zien, het was medisch personeel, Nederlandstalig, en ze hebben mij de hele vlucht goed begeleid en uitgelegd wat er precies aan de hand was, precies wat ik nodig had. Eenmaal in Nederland stond mijn familie al op mij te wachten, ze waren allemaal erg bezorgd. Wat ik begrijp. Wat een vervelend gebeuren, gelukkig viel het allemaal wel mee, naast het gips dan, en kon ik na zes weken alweer beginnen met lopen. Toch fijn dat je zo goed verzorgt kan worden, waar je ook bent, anders had ik niet geweten hoe het mij af gegaan was.