Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Eindelijk een diagnose gesteld

Eindelijk een diagnose gesteld

Ik was al tijden moe, ontzettend moe maar ik kon er maar niet achter komen wat er nou precies aan de hand was. Na wat onderzoeken bij de dokter was het toch tijd voor het ziekenhuis en toen ging het snel, ik kreeg een diagnose gesteld. Ik bleek diabetes te hebben, een rare gewaarwording maar wel fijn om te weten dat er iets aan gedaan kan worden. In korte tijd heb ik veel geleerd over mijn lichaam, hoe het werkt en waar ik op moet letten. Natuurlijk was ik erg ontdaan toentertijd maar nu voel ik dat ik er prima mee om kan gaan. Natuurlijk is het even vervelend, maar wanneer je leert hoe je er mee om moet gaan zie je dat je levenskwaliteit alleen maar verbeterd, hoe gek dit ook klinkt, ik ben minder moe, omdat ik het nu beter op peil weet te houden en daardoor mij ook beter voel. Dus uiteindelijk ben ik er blij mee, we weten nu hoe het zit en hoe ik het zo goed mogelijk kan verminderen. Ik eet nu heel goed en ben ook meer gaan bewegen, daar word ik sowieso al fitter van, wat een goed teken is.