Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuw snowboard

Tussen effectieve edge tot sidecuts en vormen, er gaat veel informatie rond in de wereld van snowboarden. De periode waar u beslissingen moet maken omtrent een snowboard kopen kan soms een beetje moeilijk zijn. Gelukkig is er veel informatie van experts die je helpen met alles wat je nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Of je nu je eerste snowboard krijgt of je vijftiende, de sleutel tot het kiezen van het juiste snowboard voor jou komt neer op het kennen van de breedte, lengte en het type terrein waarop je gaat rijden.

Terrein keuze

Een van de overwegingen bij een snowboard kopen, is uw terrein keuze. Wat voor soort ritten maak je regelmatig? Ben je een freestyle-rijder die ervan houdt om in parken en in de straten van de stad te rijden? Rijdt dan op snowboards met een zachte tot medium flex. Ben jij een freestyle rijder die meer op zijn gemak is op geprepareerde paden en rijdt normaal gesproken de grootste functies van het park? Medium flexing boards kunnen hier dan overwogen worden. All-mountain freeriders die in balans blijven maar genieten van een duik in back bowls of een reling, moeten overwegen om medium tot stijve flexing boards te nemen. Alle rijders die graag op steile glijbanen en sneeuw rijden, moeten stijve boards gebruiken, waarbij ook stijvere snowboard schoenen aangeraden worden.

Lengte en breedte

De grootte van je boards is ook een heel belangrijke factor om te overwegen. De lengte en breedte van je snowboard wordt bepaald door je gewicht, lengte en voetmaat. Het belangrijkste onderdeel bij het bepalen van de juiste board lengte is je gewicht. Dientengevolge zijn directionele vorm, breedte voor meer oppervlakte, zware tegenslagen, zware taps toelopende delen en bijna geen staart gebruikelijk op type snowboards zoals powder snowboards. Hierdoor kun je je gewicht ver naar achteren op het snowboard houden, wat helpt om de neus omhoog te houden en het wendbaar te maken.