Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Ik onderga een hartoperatie

Ik onderga een hartoperatie

Ik onderga binnenkort een hartoperatie en ik ben er erg mee bezig. Een hartoperatie zie ik niet zomaar als een operatie, naast een operatie aan de hersenen lijkt mij dit een van de gevaarlijkste operaties. Je hart en je brein is toch alles wat je tot leven houdt, mocht er iets mis gaan met een van de twee ben je ver zoek en kan het soms wel jaren duren voor dat je weer op de oude weg zit, of het gaat helemaal niet gebeuren, of je overlijdt zelf. Mijn hartoperatie is gelukkig niet erg heftig, toch moeten ze goed op letten, het is wel een nauwlettende operatie. Ik hoop dat ik goed herstel na afloop en ik geen hartoperatie meer nodig heb. We zullen zien, tot die tijd kan ik niet zoveel doen dan mij er goed op voorbereiden, dus gezond eten, even wat conditie opbouwen zodat mijn spieren sneller herstellen en gelukkig drink of rook ik al niet, dus dit moet geen probleem zijn. Misschien vind ik het wel fijn om met mensen te praten die ook een hartoperatie hebben ondergaan, ik merk namelijk dat ik het soms toch wel spannender vind dan ik dacht. Je hart is zo belangrijk.