Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Ik wist niet dat radiatoren zoveel voor mij betekende

Toen ik een tijdlang zonder radiatoren moest leven, ze waren stuk en ik moest lang wachten op de levering van nieuwe radiatoren, besefte ik goed dat deze dingen voor mij toch wel even een goede waarde voor mij hadden. Vroeger groeide ik op in een zogenaamd arm gezin, we moesten de kosten laag houden, waardoor de radiatoren nooit aan stonden. Dit betekende eigenlijk dat we het in de winter altijd erg koud hadden, en toen ik een maand zonder de warmte van de radiator moest leven, werd ik weer geconfronteerd met mijn verleden. Ik heb het verleden achter mij gelaten en helaas heb ik weinig contact meer met de familie. Dit kan mij nog wel verdriet doen, maar het is wel goed zo, dit voel ik. Toen ik het in die maand koud had en mijzelf moest opwarmen met dekens en kruiken, kwamen er weer erg veel jeugdherinneringen naar boven, waar ik het toch wel moeilijk mee had. Ik heb dit wel goed verwerkt en er ook met vele mensen over gepraat. De radiatoren in mijn huis, eenmaal vervangen en werkend, staan nu symbool voor een warm en veilig huis waar ik mij gelukkig voel.