Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Kinderschoenen en de hele santenkraam

Binnenkort trouwen mijn partner en ik, een gebeurtenis waar ik zelf nog niet zo lang naar uitkeek maar waar hij al jaren bezig was het te plannen. Eigenlijk had hij het liefste al willen trouwen nog voordat we kinderen kregen maar ik was er nooit zo mee bezig en hechtte er uit traditioneel opzicht ook geen waarde aan bijvoorbeeld. Nu is de oudste alweer vijf en de jongste drie en vond mijn vriend het echt tijd worden er een moment aan te verbinden. Niet alleen opdat we het goed geregeld hebben voor de kinderen maar ook zodat we eindelijk eens stil kunnen staan bij de bijzondere relatie die we al tien jaar hebben. Enfin, straks verderop in het voorjaar staat het te gebeuren en treden wij met elkaar in het huwelijk. Aangezien we onze eigen kleding al voor elkaar hebben, stortte ik me op die van de kinderen. Ik vond een heel leuk pakje en een jurkje en bovendien kocht ik voor beiden echt prachtige kinderschoenen. Die kinderschoenen zijn ook netjes en die mogen ze binnen vast inlopen – met als leuk bij effect dat ze zich nu echt betrokken voelen in de voorbereidingen.