Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Last van koude voeten? 5 tips om dit tegen te gaan

54 sneakers

Er is niks vervelender dan last hebben van koude voeten, behalve dat je jezelf hierdoor ziek kan voelen of dat je erg veel last kunt krijgen van je voeten is dit bovenal natuurlijk erg vervelend. Vaak blijkt dit probleem tevens ook nog eens lastig tegen te gaan, want wat helpt er nou tegen die koude tenen en voeten. Helemaal als een extra paar sokken aantrekken ook niet werkt, je kunt dan ook al gauw gefrustreerd worden. Toch zijn er een aantal simpele manier waarmee jij jouw koude voeten snel kunt tegen gaan. Met deze tips zul je in ieder geval op de korte termijn, en hopelijk ook op de lange, snel van jouw koude voeten af zijn.

Wat draag je om je voeten?

Veel mensen denken dat ze allerlei kuren en zelfs soms medicijnen moeten nemen om koude voeten tegen te gaan, in sommige gevallen is dit ook zo, maar lang niet altijd is dit het geval. Het is namelijk zo dat koude voeten soms ook gewoon normaal zijn, vooral in de koudere maanden kun je gewoon last hebben van koude voeten. Dan is het vooral zaak het juiste om je voeten te dragen. Trek vooral stevige sokken aan, bij voorkeur wollen. Meerdere paren sokken aantrekken kan, maar werkt vaak niet eens altijd effectief. Draag vooral ook warm schoeisel zoals pantoffels om die wollen sokken heen. Deze combinatie werkt vaak erg goed en zit ook nog eens comfortabel om je voeten.

De juiste voeding en beweging

Maar uiteraard kun je meer doen om je voeten warm te houden. Zo is het belangrijk dat je jouw voeten overdag goed beweegt, dit draagt bij aan een goede doorbloeding waardoor er meer bloed naar je voeten stroomt en deze bijgevolg warm blijven. Je kan ze tevens ook aan het eind van de dag even in een warm bad houden, behalve dat dit prettig is helpt het vaak ook. Wel is het van belang dat je ze daarna warm houdt en dus wollen sokken en pantoffels hierna draagt.