Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Mijn oom moest een slakkenhuisventilator hebben

Mijn oom moest een slakkenhuisventilator hebben

Mijn oom wilde graag een slakkenhuisventilator voor zijn verjaardag. Ik proestte het uit toen ik dit hoorde, wat was in godsnaam een slakkenhuisventilator. Ik ben het toen gaan opzoeken en toen begreep ik waarom hij een slakkenhuisventilator wilde, best een prima cadeau voor mijn oom, we hebben dus ook toen met z’n allen een slakkenhuisventilator aangeschaft voor hem. Ik vond het zo’n leuk woord dat ik hem later nog eens heb gebruikt bij galgje, dit doe ik wel eens met klasgenoten als we ons vervelen, we proberen altijd de raarste woorden en ik wist zeker dat ze nog nooit van een slakkenhuisventilator hadden gehoord. Nou dit had ik mooi mis, een jongen uit mijn klas wist bij een paar  letters al dat het woord slakkenhuisventilator was. Hij had er laatst nog een gekocht zei die. Ik vroeg aan de rest of zij het ook wisten, de helft had er wel eens van gehoord. Toen besefte ik dus dat het aan mij lag, ik moet echt mijn woordenkennis uitbrengen, vooral als ik wil winnen met galgje. Niet dat dit een vooruitstrevend doel is of zo, maar het is wel handig. Ik doe nu elke zaterdag de crypto om meer te leren van woorden, we hebben namelijk zoveel woorden in de Nederlandse taal. Best mooi eigenlijk.