Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

NEO, de cryptomunt van Azië?

In 2013 verklaarde de Chinese overheid dat Bitcoin (BTC) niet door hen beschouwd werd als een valuta en gaf men aan dat Bitcoin niet zou moeten worden gebruikt om te betalen voor goederen en diensten. Op een gegeven moment ging men er zelfs zo ver in, dat banken en betalingsverwerkers werd verboden om gebruik te maken van Bitcoin. In tegenstelling tot Bitcoin en veel andere cryptocurrencies kreeg AntShares, tegenwoordig NEO, juist steun van de overheid.

Naast het feit dat NEO steun krijgt van de Chinese overheid, kent het platform nog meer voordelen. Zoals eerder beschreven ondersteunt NEO net als Ethereum smart contracts. Om een smart contract voor de Ethereum blockchain te kunnen schrijven, moeten programmeurs eerst de programmeertaal van Ethereum genaamd Solidity leren.

Bij NEO is dit niet het geval: NeoContracts kunnen worden geschreven in diverse algemene programmeertalen zoals C#, VB.Net, F#, Java en Kotlin. In de toekomst is NEO van plan om daar nog meer programmeertalen aan toe te voegen waaronder C, C++, GO, Python en JavaScript. De stap voor bedrijven om NEO de adopteren is daardoor kleiner dan voor Ethereum, omdat de programmeurs niet speciaal een nieuwe programmeertaal hoeven te leren. Stratis Platform heeft inmiddels al aangetoond dat dit concept werkt.

Waar kan ik het beste cryptocurrency kopen?

Bitvavo heeft de beschikking tot een eigen veilige digitale wallet cryptocurrency. Bitvavo is een nieuw, maar veelbelovend bedrijf. Op het moment werkt het zeer vlot en zijn onze transacties snel en betrouwbaar uitgevoerd. Ons verificatieproces was binnen enkele tellen afgerond.

Je kan er tot 2500 euro kopen zonder verificatie. De website oogt simpel, maar is wel heel duidelijk. In het koop en verkoop-scherm zijn nog verbeteringen mogelijk. Op het begin is het nog wat onduidelijk, maar eigenlijk is dit ook best simpel.

Zolang je bij inkoop aanvinkt welke valuta je wilt hebben en bij verkoop de valuta waarmee je wilt verkopen, komt het zeker goed. Wij raden overigens aan om fonds direct te verplaatsen naar een eigen wallet, omdat dit altijd veiliger is dan een online wallet. NEO kopen doe je het veiligst bij Bitvavo.