Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Ontdekking van de levende muur

Ontdekking van de levende muur

Een ontdekking van de levende muur, dit overkwam mij een paar maanden geleden. Ik ging bij mijn tante langs, die ik denk al maanden niet meer had gezien. Ze woonde in een klein huisje middenin de stad. Toen ik daar op het balkon even een frisse neus ging halen zag ik een muur vol planten en groenten. Een levende muur dus. Ik vond dit zo mooi om te zien en vroeg gelijk hoe ze dit voor elkaar had gekregen. Toen vertelde ze mij dus over de levende muur en dat dit makkelijk te realiseren was. Nu heeft ze altijd verse groenten en kruiden bij de hand, het is goedkoper en makkelijk te onderhouden. Water geven gaat volgens een irrigatie systeem met een vochtigheidssensor, enorm slim bedacht dus! Ik wilde dit gelijk ook thuis hebben, ik heb namelijk ook alleen maar een balkon, maar wel met een grote muur. De volgende dag ging ik gelijk aan de slag en bestelde ik alles wat ik nodig had om een levende muur te creëren. Nu, een paar maanden later haal ik mijn groenten en kruiden uit de levende muur, het ziet er leuk uit en ook ik krijg heel veel vragen van vrienden hoe ik dit gedaan heb. Erg leuk!