Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Ontspannen in mijn ligbad

Er zijn vele manieren waarop ik ontspanning bereik, en wonen hier midden in de natuur is daar al een van. Dat scheelt behoorlijk hoor, of je in de stad tussen alle drukte woont of je een rustiger plek voor jezelf in Nederland hebt weten te vinden. In de ochtend hoor ik de vogels, maar dat is dan ook het enige, geen verkeer, getoeter, mensen – geen geluid behalve het natuurlijke, het ruisen van de wind door de bomen, het tokken van de spechten, het hoefgetrappel van de herten. Hoe heerlijk het is urenlang op de veranda te zitten hier en het allemaal om je heen te observeren, of natuurlijk lekker een boek te lezen. Ik vind het heerlijk zo op mijzelf te kunnen zijn en dit is ook de manier waarop ik kunst maak, hoe ik tot inspiratie kom. Een andere manier is mij terug te trekken in mijn ligbad, waar ik soms wel een of twee in kan liggen. Ik heb een ligbad op pootjes, een echt adorabel exemplaar. Het is een nieuw bad maar heeft een oud tintje, inclusief gouden pootjes en een klassieke uitstraling.