Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Telen in de muurkas

Van mijn, onwijs oplettende, vrienden kreeg ik voor mijn verjaardag een muurkas cadeau. Nou is een muurkas niet een concept dat ik al kende en ik was dan ook aangenaam verrast door het bestaan ervan. Wat ik nou zo leuk vind is dat hieruit blijkt dat mijn vrienden echt hebben geluisterd naar mijn verhalen. Ik woon namelijk midden in de stad, iets wat ik nu nog wel leuk vind en waar ik nog wel van geniet, maar dit is niet iets wat ik mijn hele leven wil. Ik deelde met hen dat het mijn droom is off the grid te gaan, dat ik me terug wil trekken in de natuur en uit de samenleving en ik zelfvoorzienend wil zijn – tot op de hoogte waarop dat mogelijk is dan natuurlijk. Enfin, dit zorgde voor opschudding en we kregen een heel prettige en constructieve discussie over je leven op die manier inrichten. Ik zei ze het liefst er nu direct al mee te beginnen en het is geheel aan hen geweest daar ook daadwerkelijk iets mee te doen en mij die muurkas aan te bieden, wat een passend cadeau. Ook al heb ik geen eigen tuin, ik kan wel vanaf mijn balkon al beginnen met het telen in de muurkas.