Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Tips voor het bakken van de perfecte quiche!

quiche broccoli

Een quiche is hét excuus om een gezonde taart te maken. Een quiche kan heerlijk zijn voor de lunch, het diner maar ook als hapje om te serveren aan gasten. Echter kan het lastig zijn om een goede quiche te maken. Met deze tips maak jij de volgende keer een heerlijke quiche!

1. Zorg dat je ingrediënten droog zijn

Het is belangrijk om geen natte ingrediënten te gebruiken in je quiche. Als je bijvoorbeeld een quiche broccoli maakt, zorg er dan voor dat de broccoli goed uitlekt. Je kunt dit doen in een vergiet, of je kunt de groenten even droogdeppen. Wanneer je ingrediënten uit de diepvries gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien, anders komt er teveel vocht vrij.

quiche broccoli

2. Een knapperige bodem

Een quiche staat natuurlijk bekend om de knapperige bodem. Door de quiche wat lager in de oven te zetten is de kans groter dat de bodem knapperiger wordt, aangezien er dan meer hitte tegen de onderkant aan komt.

De meeste mensen maken hun quiche gewoon met bladerdeeg. Echter kan het ook verstandig zijn om je quiche een keer met het deeg voor hartige taarten te maken. Dit deeg is iets minder vet, waardoor het ook minder de neiging heeft om zompig te worden. Dit kan ook bijdragen aan een extra knapperige bodem.

Tip: als je gehakt gebruikt, gebruik dan mager gehakt, dit is ook minder vet, dus minder kans op een zompige bodem.

3. Veel smaak toevoegen

Om ervoor te zorgen dat je quiche voldoende smaak bevat, kan je wat kruiden aan het eimengsel toevoegen. Welke kruiden het best passen, hangt vooral af van de ingrediënten die je in je quiche gebruikt. Mocht je een quiche broccoli gaan maken, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor wat mosterd of krulpeterselie. Andere kruiden die je zou kunnen toevoegen zijn peper, paprikapoeder of basilicum, afhankelijk van de andere ingrediënten van je quiche.

4. Gebruik genoeg eieren

Het eimengsel zorgt er uiteindelijk voor dat je quiche stevig wordt. Gebruik dus zeker genoeg eieren. Leidraad is ongeveer een ei per honderd milliliter vocht. Zo weet je zeker dat je straks een heerlijke quiche op tafel hebt staan!