Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Toestel lease is de nieuwste manier

Hollands_Nieuwe_bannerToestel lease is de nieuwste manier

Op mijn vijftiende kreeg ik mijn eerste mobiele telefoons. Deze telefoons waren nog erg nieuw, groot en maar weinig mensen waren in het bezit van een eigen mobieltje. Ik kreeg er één omdat ik twee keer per maand een grote reis maakte om mijn vader te bezoeken en op deze manier kon ik vertragingen en dergelijke eenvoudig doorgeven. Deze mobiele telefoon was voorzien van beltegoed. Toen ik achttien werd kreeg ik een eerste mobiele telefoon welke voorzien was van een abonnement maar in die tijd was het ineens heel gebruikelijk om een mobieltje te hebben. Een mobiele telefoon kreeg je in die tijd werkelijk voor niks wanneer je een abonnement afsloot. Tegenwoordig werkt dit niet meer zo maar we zijn dan ook wel veel meer dan tien jaar verder. In deze jaren is er veel veranderd en mobiele telefoons kunnen tegenwoordig bijna net zoveel als een computer. Toen ik vorig jaar voor de zoveelste keer mijn mobiele abonnement verlengen ging bleek dat er ook op dat gebied veel veranderd was. Ik kreeg geen nieuwe mobiele telefoon meer, ik kon een telefoon via de toestel lease regeling krijgen. Toestel lease is in feite niks anders dan het lenen van een mobiele telefoon. Een mobiele telefoon via de toestel lease moet na afloop van de abonnementsperiode weer terug ingeleverd worden en dus moet je er wel zuinig mee om gaan. Ook is het mogelijk om het toestel na de toestel lease over te kopen van de provider.