Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Veel bespaard op het zetten van mijn tandkroon

Veel bespaard op het zetten van mijn tandkroon

Het klinkt misschien wat onverwacht, maar ik heb de tandkroon die ik nodig had in Turkije laten zetten. Mensen aan wie ik dit vertel zijn allen in eerste instantie verbaasd, maar beginnen het te begrijpen zodra ik het uitleg. Er zit in Turkije gewoon een heel goede tandarts die Nederlandse cliënten helpt. Zelf kan ik me hier in Nederland niet goed meer verzekeren omdat ik een tijd lang niet aanvullend verzekerd ben voor de tandarts en ik toen een ongeluk heb gekregen waarbij er als gevolg daarvan ook veel aan mijn gebit diende te gebeuren. Ik kreeg sindsdien die verzekering niet meer rond bij maatschappijen, die zijn bang dat ik hen teveel ga kosten. Zodoende zoek ik bewust naar de goedkoopste middelen die er zijn om toch mijn tanden goed te laten verzorgen, dat is immers de hoofdzaak. In Turkije zijn er heel andere arbeidskosten, daar liggen die vele malen lager. Inclusief de reis er naartoe was het in Turkije nog goedkoper die tandkroon te laten zetten dan wat ik anders hier in Nederland kwijt was geweest! Ik kan het dus eenieder van harte aanbevelen.