Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Verhuizen Amsterdam en omgeving volgens mijn zelf bedachte regels

Op de een of andere manier word ik altijd ineens een stuk gestructureerder zodra het op verhuizen aankomt. Begrijp me niet verkeerd, in het normale leven loop ik er echt niet als een kip zonder kop bij, maar het is meer dat de dingen ineens een stuk duidelijker worden zodra ze in kartonnen dozen moeten worden gepakt. Ik weet dan dat ik een deadline heb en dat daarvoor alles opgeruimd en wel moet zijn. De meeste dingen gooi ik weg eigenlijk, als ik ga verhuizen. Ik heb namelijk een ground rule voor de verhuizing: als ik de spullen een jaar niet heb gebruikt, dan zijn ze het kennelijk niet waard om mee te verhuizen. Alleen de dingen die ik nog dagelijks gebruik mogen bij mij de kartonnen dozen in, anders niet. Het handige hiervan is dat je eigenlijk altijd weer een Grote Schoonmaak hebt, en zoiets is heel nuttig voor je leven. Vroeger was het zo dat ik overal troep om me heen verzamelde, totdat mijn huis toch wel echt dicht begon te slibben en nu heb ik tenminste lekker de ruimte. Je gaat er bewuster van leven want met elke aankoop die je doet bedenk je je ook wel twee keer van tevoren of je het intensief zult gaan gebruiken of niet. Deze keer was het verhuizen Amsterdam een waar succes.