Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Verschillende soorten snoep

Verschillende soorten snoep

Snoep, het is zo’n onderwerp waar artikelen vrijwel nooit overgaan. Snoep is per definitie slecht voor je, je wordt er dik van, er zitten teveel slechte suikers in en het onnodig omdat er totaal geen voedingsstoffen inzitten. Dan vraag ik me toch af, waarom eten we met zijn allen dan zoveel snoep dat er zoveel smaken en soorten worden produceert, het verkoop nog steeds als een trein blijkt uit de cijfers. Mijn persoonlijke favoriet van het snoep zijn de zure matten en andere zure goedjes, sommige mensen vinden ze niet te eten en ik vind ze werkelijk heerlijk! Ik haal ze dan ook maar niet te vaak in huis want anders is de zak binnen een middag op. Maar ik ook erg fan van ben zijn de zoute dropjes, in tegenstelling tot de zoete drop waar ik helemaal niks aan vind. In dat opzicht ben ik een echte Hollander, ik hou van drop en neem het ook het liefste mee naar de andere kant van de wereld om iedereen te laten proeven hoe lekker het wel niet is.  Natuurlijk is dit niet het enige snoep wat er bestaat, maar dit zijn wel mijn persoonlijke favorieten.