Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Welvaren bij Palmitoylethanolamide

Welvaren bij Palmitoylethanolamide

 

Mocht je nog nooit gehoord hebben van Palmitoylethanolamide of van de meer gebruikelijke afkorting ervan, PEA, dan zou ik me er eens in verdiepen als ik jou was. Het fijne aan de Palmitoylethanolamide is dat het een natuurlijk geneesmiddel is, biologisch bovendien – waarvan de ingrediënten zowel in de natuur als in mensen en dieren van oorsprong voorkomt. Op die manier worden op natuurlijke wijze die stoffen aangesproken en versterkt. Het drijft externe prikkels uit, die kunnen variëren van bijvoorbeeld weefselbeschadiging tot een ontsteking in het weefsel. Het beschermt de lichaamseigen cellen dus, maar is ook nog eens ontstekingsremmend – en daarnaast is er nog een derde functie van de Palmitoylethanolamide en dat is dat het pijnstillend werkt. Ik heb zelf geen zin in al die extra toegevoegde chemische waarden in medicijnen en daartoe slik ik alleen dit soort biologisch verantwoorde pijnstillers en ik vaar er wel bij! Ik kan het daarom iedereen aanraden zijn scepsis aan de kant te zetten en met een open blik te kijken naar de route die industriële geneesmiddelen afleggen en het dan af te zetten tegen dit soort natuurlijke varianten – wat denk je dat uiteindelijk beter voor je is?