Wetenschap Blog

Wetenschap verandert je wereld

Zekerheid voor een werkgever

vog online aanvragen

Als werkgever zit je er niet op te wachten dat je continu je eigen af moet vragen of je personeel wel te vertrouwen is bij een sollicitatie. Laat je het personeel voordat ze bij je gaan werken een vog online aanvragen doen, heb je in ieder de zekerheid of ze strafbare feiten hebben gepleegd die relevant zijn voor de functie die zij moeten uitvoeren. Als werkgever ben je namelijk verplicht om er alles aan te doen problemen te voorkomen, een verklaring omtrent het gedrag is een van de dingen die je kunt doen.

Verplicht voor ieder beroep?

Een vog online aanvraag is niet verplicht voor iedere beroep wat je uit moet oefenen, iemand die bij de plaatselijke supermarkt wil werken hoeft de verklaring niet aan te vragen. De beroepen waarvoor de verklaring wel verplicht is zijn wettelijk vastgelegd, deze beroepen zijn te zien op de website van de overheid. Werken bij een kinderdagverblijf of werken op een taxi heb je bijvoorbeeld wel een verklaring voor nodig, of het werken met ouderen in de zorg. Zo zijn er verschillende beroepen waarbij je moet aantonen dat je geen strafblad hebt.

vog online aanvragen

Waar gaat de verklaring naartoe?

Al heeft de werkgever de verklaring voor je klaargezet, na een vog online aanvraag zal de dienst Justis nooit de uitslag delen met je toekomstige werkgever. Het is aan jou om je toekomstige werkgever de uitslag te vertellen die de dienst heeft gedaan. Wel moet je erop letten dat de uitslag wordt gestuurd naar het adres wat bij de gemeente bekend is, ben je tijdelijk ergens anders houdt hier dan rekening mee.